
Дослідження міжнародної групи французьких і японських учених показало: звичайна ріпчаста цибуля корисна тим, що сприяє очищенню й омолодженню клітин головного мозку. Позитивну дію цибулі на мозок наукові фахівці пояснюють її багатим вмістом активних сірчаних сполук.
Цибуля не тільки здатна захищати організм від шкідливих мікробів і вірусів – за твердженням вчених, у людини, що вживає в їжу цибулю, поліпшуються інтелектуальні здібності і пам’ять. Те, що мозок починає працювати краще після вживання цибулі, пояснюється дією, що очищає його сірчисті речовини, які активізують процес виведення з клітин токсинів.
Завдяки цьому центральний відділ нервової системи фактично омолоджується, заявили дослідники. Мікроелементи цибулі можуть вплинути не тільки на інтелектуальні здібності, вони сприяють і нормалізації емоційного тонусу людини.
Вчені стверджують, що, з’їдаючи в день 150 грамів цибулі, людина отримує половину добової норми вітамінів А і С, п’яту частину від норми калію і кальцію, які покращують роботу серця і є будівельним матеріалом для кісткової системи організму. Крім цього, окремі наукові публікації говорять про те, що в цибулі є речовини, здатні сповільнювати утворення злоякісних клітин і запобігати появі раку грудей.