Дієтологи: корисні властивості бананів змінюються в залежності від їхнього кольору

Банани корисні за рахунок високого вмісту калію і ряду інших речовин. Однак, експерти радять при виборі бананів дивитися на їх колір. Так, найвища дієтична цінність у зелених бананів. У них є нетравний крохмаль, який сприятливо позначається на мікрофлорі кишечника і знижує ризик раку товстого кишечника. Плюс, зелені банани сприяють виробленню в тілі глюкагону, що прискорює обмін речовин. І, звичайно, в зелених бананах багато калію, а він знижує тиск.

У свою чергу, жовті банани багаті антиоксидантами, підсилюють імунний захист, активізують виробництво дофаміну. Також це чудове джерело вуглеводів – чистої енергії. У жовтих бананах зберігається високий рівень калію, а ще є магній у високій концентрації (разом виходить ідеальний продукт для серцево-судинної системи).

Банани коричневого кольору – максимально стиглі – відрізняються великою часткою цукру, що полегшує їх засвоєння. До того ж, в них можна знайти триптофан, що допомагає боротися з депресією і безсонням. Ще одне спостереження: в бананах, у яких починає чорніти шкірка, але не м’якоть, виробляється потужний антиоксидант з протираковими властивостями.

Поділись


Новини партнерів