
Людям зі слабкими судинами і високим рівнем холестерину необхідно їсти квасолю. Співробітники Американської асоціації дієтологів заявили про те, що при підвищеному артеріальному тиску квасоля просто незамінна.
Регулярне вживання квасолі є чудовим і недорогим способом підтримувати нормальний рівень холестерину, стверджують американські фахівці. Дієтологи, зокрема, відзначили, що щоденне вживання 120 грамів квасолі протягом трьох тижнів покращує показник холестерину в організмі людини на 10%.
Крім того, квасоля містить мало натрію і багато калію, – ця особливість ще більше підвищує цінність бобової рослини для людей з високим артеріальним тиском. Додатковий плюс квасолі в тому, що її вживання ефективно захищає від хворих процесів скупчення клітин в кишечнику. Все це завдяки тому, що в квасолі міститься багато харчових волокон, які буквально виштовхують холестерин і жовчні солі з кишечника.
«Високий вміст целюлозних волокон – 20% від маси – робить вживання квасолі своєрідною профілактикою затримки випорожнення кишечника і захворювання товстої кишки. Також ці волокна можуть запобігати утворенню злоякісних пухлин товстої і прямої кишки », – поділилися даними наукові фахівці.