Понад 80% шоколадок, що продаються у магазинах, їсти не можна

“Або можна – лише тоді, якщо здоров’я та довголіття не входять у ваші плани”, – наголошує відома фахівчиня зі здорового харчування Оксана Скиталінська.

Дієтолог наголосила, як вибирати шоколад:

* читайте етикетку; якісний шоколад – це НЕ МЕНШЕ 80% какао-бобів, але чим більше, тим краще (оптимально – 90-99%). Чим гіркіший шоколад – тим менше цукру. “О, це дорого!”, – можете сказати ви. Дорого. Але здоров’я дорожче. Краще тоді з’їсти ягоди, там теж є поліфеноли.

* вміст рослинних гідрогенізованих жирів означає не що інше, як вміст трансжирів – покладіть ту плитку назад і не купуйте (трансжири руйнують все тіло, особливо – мозок).

* всякі наповнювачі, на зразок “рому”, “йогурту”, “ягідної” начинки – це все – ті ж самі транс-жири, лише з додаванням есенцій і барвників і цукру – покладіть, де взяли, краще купіть ягід або какао бобів, ходіть і жуйте, це корисно.

* “шоколадні плитки” без імені, етикеток, на вагу (це “смерть печінці”) – шоколадом там справді не пахне, як би не принюхувались; це трансжири в чистому вигляді; коштують вони відносно дешево, але розплата в майбутньому може бути занадто дорогою.

Шоколад – це делікатес. Ось так до нього треба ставитись. Їсти мало, смакуючи кожен грам! Якщо якісний шоколад дорогий для гаманця – заварюйте КАКАО.  Пийте БЕЗ ЦУКРУ. Шукайте сире какао, зараз все можна купити в інтернеті.

Джерело

Поділись


Новини партнерів