Лікарі розповіли, чому з’являється шум у вухах

Тінітус – це шум, який зазвичай описується як дзвін у вухах, він також може звучати як клацання, шипіння або рев. Обсяг звуку варіюється від м’якого до гучного. Тінітус зазвичай викликаний постійним впливом гучного шуму.

Надлишок гучних звуків призводить до пошкодження клітин, які розташовані у внутрішньому вусі, що викликає цей стан. Швидше за все, цей стан буде розвиватися у людей, які часто ходять на концерти і нічні клуби, працюють на будівельних майданчиках, використовують зброю і катаються на мотоциклі. Ви також повинні знати, що в більш важких випадках надмірна дія гучних звуків може привести до втрати слуху.

Незважаючи на те, що гучні звуки є найбільшою причиною розвитку шуму у вухах, існують й інші причини:

  • Пробки в вусі, викликані наростанням сірки або інфекцією вуха.
  • Регулярне використання таких препаратів, як аспірин, протизапальних засобів, седативних засобів і антидепресантів.
  • Удари шиї або голови.
  • Процес природного старіння.
  • Хвороба Меньєра.
  • Отосклероз.

Більше 50 мільйонів чоловік страждають від тінітусу тільки в США. Більшість з них намагаються зменшити симптоми, приймаючи велику кількість ліків, які можуть викликати різні побічні ефекти і дуже шкідливі для здоров’я.

Набагато краще рішення – спробувати натуральні методи лікування.

1. Голковколювання. Багато досліджень підтвердили здатність голковколювання вилікувати тінітус. Кожен акупунктурист, який вивчав традиційну китайську медицину, знає, як допомогти лікуванню від тінітусу. Акупунктуристи зазвичай зосереджені на точках на голові або вусі під час лікування. Основне лікування голковколюванням зазвичай триває від 10 до 15 сеансів.

2. Гінкго білоба. Гінкго білоба – це трав’яні ліки, яке має здатність покращувати кровообіг в організмі, особливо в мозку і голові. Це робить гінгко ефективним при лікуванні тінітусу, викликаного проблемами кровообігу. Щодня рекомендується приймати 240 мг стандартизованої капсули гінгко, щоб отримати поліпшення стану. Коли симптоми зникнуть, ви повинні зменшити дозування до 40-60 мг в день.

3. Промивання. Цей метод використовується для зменшення скупчення в трубці, розташованій за вашим вушних барабаном, шляхом вливання рідини в вухо. Цей процес допомагає лікувати шум у вухах, викликаний скупченням в вухах, носі або горлі. Промивання вух від сірчаних пробок практикується і в поліклініках, і домашніх умовах.

4. Цинк. Багато досліджень показали, що цинк зменшує симптоми шуму у вухах. Рекомендується додати в свій раціон харчування продукти багаті цинком: теляча печінка, бобові, кедрові горіхи, насіння: гарбузове, льону, маку, кунжуту.

5. Вітамін B12. Більшість людей, які страждають від тіннітусу, також мають дефіцит вітаміну B12. Таким чином, добре їсти більше яєць, сардини, лосося, печінки, нежирного йогурту.

Джерело

Поділись


Новини партнерів