Яка їжа нас вбиває: 3 найбільш небезпечні продукти

Ця їжа може викликати онкологічні захворювання

За словами лікарів, третина ракових захворювань викликана тим, що ми їмо. Канцерогени накопичуються в організмі роками, і часто українці навіть не знають причин страшних діагнозів. Наталя Малярчук досліджувала щоденний раціон українців і зібрала ТОП-3 найбільш небезпечних продуктів.

Перероблене м’ясо шкодить здоров’ю

Перше місце в шкідливому рейтингу займають ковбаса, сосиски, шинка і бекон. Ряд досліджень пов’язали регулярне вживання цих продуктів з високою ймовірністю раку товстої і прямої кишки. Дієтолог Інна Раілко застерігає: такі продукти слід негайно виключити з раціону.

Обмежте вживання смажених продуктів

На другому місці – копченості та продукти, смажені на олії. Наприклад, крильця або картопля. Речовини, що виділяються під час їх приготування, токсичні для печінки і нирок. Любите картоплю фрі, чебуреки і смажені пиріжки? І їсте їх тривалий час? Ризикуєте опинитися на лікарняному ліжку.

Ранні овочі містять багато нітратів

І третє місце – найбільш підступне для любителів здорового харчування. Ранні овочі та фрукти, як правило, містять велику кількість нітратів. Тому якщо з’їсти забагато салату, отруєння вам гарантовано.

Дієтологи наголошують: якщо не можете повністю відмовитися від копчених сосисок, картоплі фрі та несезонних фруктів-овочів, хоча б мінімізуйте їх споживання.

Джерело

Поділись


Новини партнерів