Дослідження показало, що мускатний горіх здатен запобігати пошкодженню печінки

Багато людей використовують мускатний горіх в якості спеції. Також він застосовується в китайській медицині для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту і полегшення болю, наприклад, при артриті. Виявляється, у мускатного горіха є ще одна корисна властивість.

Фахівці з Наньчанського університету провели дослідження на мишах. Вчені виявили, що мускатний горіх захищав печінку гризунів. Він знижував рівень запалення в органі. На думку дослідників, так діяв секрет в лігнанів – антиоксиданти, що містяться в мускатному горісі.

В ході експерименту вчені провокували пошкодження печінки у піддослідних тварин. Фахівці використовували тіоацетамід (з’єднання, токсичне для печінки). Мускатний горіх зменшував вираженість негативних наслідків. Судячи з усього, він впливав на ген PPAR. Коли цей ген був “вимкнений”, спеція не допомагала зберегти здоров’я печінки.

Поділись


Новини партнерів