Цей продукт запобігає раку, діабету та проблемам із серцем

Регулярне вживання часнику здатне знизити ризик розвитку деяких видів раку, серцево-судинних захворювань та діабету другого типу.

До такого висновку дійшли науковці з Ноттінгемського університету у Великобританії. Результати дослідження опубліковані у журналі Trends in Pharmacological Sciences, пише 24 канал з посиланням на The Independent.

За словами вчених, сірковмісні компоненти часнику можуть змінювати у клітинах і тканинах кількість так званих сигнальних молекул газоподібних речовин, які викликають фізіологічні і біохімічні процеси і беруть участь в їх регуляції.

Такий позитивний ефект часнику залежить від способу приготування, однак експерти ще не прийшли до однозначного висновку, який з них буде найкращим.

Джерело

Поділись


Новини партнерів