Чи правда, що карієс викликають фрукти і овочі, а не цукерки?

Кислоти, що містяться в овочах і фруктах, розчиняють емаль зубів. Це може мати катастрофічні наслідки: емаль пошкоджується безпосередньо під час їжі, знизити негативний вплив кислот неможливо ні полосканням рота, ні чищенням зубів.

Єдиний спосіб зберегти емаль – виключити такі кислоти з раціону (найбільше їх міститься в кислих овочах і фруктах – цитрусові, гранат, помідор і т. д.). Найбільш схильна до впливу кислот емаль у дітей у віці 3-5 років і емаль у 5-7% дорослих. Бути пильними треба, якщо зуби відрізняються підвищеною чутливістю. До речі, шкоди від цукерок ніхто не відміняв: через них зуби руйнуються.

Поділись


Новини партнерів