Авокадо не тільки володіє приємним і ніжним смаком, а й містить цілий комплекс вітамінів, а корисні жири, які знаходяться в ньому у великій кількості, легко засвоюються організмом.
Авокадо містить велику кількість корисних жирів. Поліненасичені жири, які входять до складу авокадо, знижують рівень холестерину, роблять наші судини еластичнішими, покращують кровопостачання а також допомагають нормалізувати роботу серця. Людям, що страждають на атеросклероз, недокрів’я і гіпертонію, цей фрукт рекомендують їсти якомога частіше.
Авокадо багатий антиоксидантами. Ці елементи захищають клітини нашого організму від шкідливої дії вільних радикалів, які прискорюють старіння, а найголовніше – порушують функцію імунної системи.
У складі авокадо дуже багато вітамінів. У цьому фрукті міститься велика кількість різних мікроелементів (калій, магній, фосфор, кальцій і мідь) і особливо багато там таких важливих вітамінів, як А, С, B5, B6, і E.
У авокадо є білок! На відміну від багатьох інших фруктів, авокадо містить протеїн. Звичайно, кількість білка залежить від розміру плода: приблизно в 100 грамах авокадо буде 2 грами білка.
Авокадо може бути не тільки продуктом харчування. Його часто використовують як інгредієнт для різних косметичних масок і кремів. Велика кількість вітамінів А і Е, які знаходяться в авокадо, сприятливо діють на шкіру: покращують її колір, розгладжують дрібні зморшки, знімають дрібні запалення, приглушують псоріаз і екзему.
Авокадо містить корисні жири. Рослинні масла або вершкове масло, які сприяють набору ваги, можна спокійно замінювати м’якоттю авокадо. Він також стане прекрасною альтернативою жирам, які традиційно використовують в кулінарії. Для вегетаріанців авокадо може частково замінити м’ясо і яйця.
Авокадо сприяє засвоєнню поживних речовин. Багато фруктів та овочів засвоюються організмом набагато швидше і краще в поєднанні з іншими продуктами, і авокадо є одним з таких «каталізаторів». Він відмінно поєднується з бананами і сухофруктами, а також з багатьма овочами, серед яких селера, помідори, огірки, капуста, солодкий перець, кукурудза і морква.