Фахівці давно визнали часник корисною рослиною, однак вживати його в їжу можуть далеко не всі люди. У деяких випадках ця рослина може нашкодити здоров’ю людини. Наприклад, часник не рекомендують їсти тим, хто має хоч якісь проблеми з печінкою або нирками. Рослина містить в собі токсичні елементи, а їх кількість досить велика. Через часник можуть загостритися хвороби і посилитися хімічні процеси в вищевказаних органах.
Також не варто вживати часник тим людям, у кого є проблеми зі стільцем. Цю рослину категорично протипоказано вживати при діареї, вона подразнює кишечник і може спровокувати його запалення. Часник не рекомендують їсти тим, хто має проблеми з тиском і зором.
Медики рекомендують утриматися від вживання в їжу часнику своїм пацієнтам, які готуються до операції. Через хімічні елементи кров розріджується, що може негативно відбитися на ході операції. Вагітним і годуючим жінкам також забороняють їсти часник. Він може вплинути на розвиток ембріона і викликати алергічну реакцію у немовляти.
Гостру їжу краще не їсти людям з аритмією, хворим на жовчнокам’яну хворобу і геморой. Але при цьому наукові дослідження показали, що часник корисно їсти при онкологічних захворюваннях. Він зміцнює організм, але, на жаль, в боротьбі з раковими клітинами марний.