Ви про це ще не знаєте! Ця інформація вас здивує!
Чому зараз рекомендують вживати кістковий бульйон?!
Існує багато чуток про цілющу здатність кісткових відварів. Говорять, що впродовж тисяч років кісткові відвари допомогли багатьом позбавитися від важких хвороб, зміцнити їх здоров’я і повернути силу і бадьорість. Але багато які з цих тверджень не мають наукових доказів – більшість з них є вигаданими.
Наука, яка досліджувала вплив на організм людини кісткового бульйону, обмежена усього лише декількома дослідженнями. Проте, результати показали, що його поживні речовини можуть допомогти:
- травній системі
- усунути запалення
- зміцнити кісткову систему
- втратити зайву вагу
- позбавитися від безсоння
Але що працює в кістковому бульйоні? Коли кістки, кістковий мозок і сполучні тканини виварюються, виділяються багаті мінерали, такі як кальцій, магній, фосфор і кремній. Цілющі композити, такі як колаген, глутамін глутамін і гліцин, також потрапляють з кістки у бульйон.
Колаген допомагає при захворюваннях кісток і суглобів, тоді як гліцин позбавляє від сонливості і втоми. Невелике дослідження також показало, що глютамін допомагає регулювати бактерії кишківника. Усі ці компоненти разом у бульйоні – відмінний спосіб отримати поживні речовини.
У всьому світі багато народів роблять відвари з кісток риби, курки, яловичини і так далі – це давній кулінарний звичай.
Немає ніякої наукової, прямої відповіді на те, як пити кістковий бульйон. Випийте чашку вранці або перед сном. Деякі люди додають куркуму, імбир або часник, щоб дати бульйону гостроти і посилити його користь для здоров’я.
Свинячий кістковий бульйон
Якщо ви хочете заощадити гроші, свинячий кістковий бульйон стане просто ідеальним рішенням. Його набагато дешевше готувати, ніж курячий або яловичий бульйон і легко зробити. Свинячі кістки можна знайти на будь-якому ринку, а рецептів цієї страви безліч!
Риб’ячий кістковий бульйон
Бульйони, приготовані з рибних кісток, наповнені йодом, а це може допомогти щитовидній залозі. Цей легкий бульйон також є відмінною базою для азіатських супів і каррі.
Ключем до приготування смачного рибного бульйону є використання кісток з нежирної риби. Уникайте приготування в духовці або скороварці – рибний кістковий бульйон слід варити на плиті або костриці.
Бульйон з курячих ніжок
Вони можуть здаватися не апетитними, але курячі ноги ідеальні в тому випадку, якщо ви хочете зробити хороший запас глюкозаміну, колагену і кальцію. Цей бульйон також допомагає омолодити клітини шкіри.
Інколи важко знайти курячі ніжки в звичайному продуктовому магазині, але на місцевому ринку точно отримаєте відмінний вибір.
Ви також можете комбінувати яловичину, баранину, свинину, курку і рибу при приготуванні бульйонів.
Бульйон з яловичих кісток
Поживний і простий яловичий бульйон чудово підходить для тушкування м’яса і овочів або в якості основи для супів і тушкованого м’яса.
Бульйони з кісток можна вживати до п’яти днів і краще зберігати їх в холодильнику. Але якщо ви зварили більше бульйону – зберігайте його в морозильній камері в невеликих контейнерах для легшого повторного нагріву.