Названо найкорисніший продукт для зниження рівня холестерину

Про користь морських продуктів, ймовірно, відомо всім. Але один з них особливо корисний. Йдеться про тунець, саме в ньому містяться такі важливі для здоров’я незамінні амінокислоти.

До того ж, м’ясо тунця завдяки своєму унікальному складу досить швидко готується і засвоюється організмом. Це дозволяє дієтологам рекомендувати вживання страв з тунця в будь-який час дня, навіть на вечерю.

М’ясо цієї риби має характерний приємний смак, який відрізняє її від більшості морепродуктів, роблячи схожою на м’ясо. Якщо дитина терпіти не може рибу, спробуйте приготувати їй салат з тунця!

Тунець має унікальний вітамінний склад: вітаміни групи B, а також вітаміни D, E, K і омега-3-кислоти, які підвищують імунітет і загальну опірність організму перед зовнішніми факторами.

Для підтримки кісткової системи та зубів, а також активної роботи мозку організму потрібні всі мікроелементи, які є в тунці: фосфор, калій, мідь, магній, бром і йод.

Останні дослідження впливу морепродуктів на організм людини доводять, що тунець є одним з кращих природних помічників для компенсації зниженого гемоглобіну і залізодефіцитної анемії.

Також стало відомо, що речовини, що входять до складу риби, регулюють рівень «шкідливого» холестерину, запобігаючи тим самим засміченню артерій. Це особливо важливо для всіх сучасних жителів великих міст.

Однак не варто зловживати цим продуктом. Цілком достатньо включати його в раціон 2-3 рази в тиждень. Фахівці з дієтичного харчування впевнені, що максимальну користь тунець принесе при гармонійному збалансованому харчуванні, при якому в тижневий раціон входить не менше 25 різних продуктів. Подібне меню краще за будь-які ліки може впоратися з профілактикою гіповітамінозу і інших неприємних явищ, які пов’язані з тривалою зимою, відсутністю достатньої кількості сонячного світла і вітамінів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів