Сім причин включити в раціон квашену капусту

У березні сезон застудних захворювань знаходиться на піку, а щоб залишатися здоровими лікарі рекомендують їсти квашену капусту.

Сама по собі капуста – один з найкорисніших овочів, який повинен бути присутнім в щоденному меню, незалежно від пори року. Так уже повелося, що влітку всі їдять свіжу капусту, а взимку – квашену. Хоча, і та і інша доступні нам цілий рік.

Сім причин включити квашену капусту в весняний раціон харчування:

1. Покращує травлення. Регулярне вживання квашеної капусти – запорука швидкого обміну речовин і відсутності таких проблем, як запор. До того ж, під час бродіння при квашенні капусти, в її соку розмножуються корисні бактерії, які заселяють кишечник і нормалізують його мікрофлору.

2. Підвищує апетит. Особливо це необхідно, коли людина хворіє і у неї знижений апетит.

3. Знімає похмільний синдром і нудоту при токсикозі, тільки тут вся користь міститься в соку квашеної капусти, а не в ній самій.

4. Протистоїть вірусам, оскільки в ній вітаміну С більше, ніж в лимонах.

5. Знижує рівні холестерину і цукру в крові, тому поліпшується кровообіг і забезпечується підтримка серця і судин.

6. Допомагає схуднути, адже в 100 г капусти міститься всього 27 калорій, а відчуття насичення з’являється вже після з’їденої порції. Її можна їсти навіть на вечерю.

7. Знімає нервове перенапруження за рахунок вітамінів В у своєму складі, а також допомагає засвоюватися білку і амінокислотам, знову-таки, завдяки вітамінам цієї групи.

Як ми бачимо, корисних властивостей у квашеної капусти достатньо для того, щоб їсти її щодня. Тим більше, що сезон цієї страви скоро завершиться, а на зміну йому прийде свіжа капуста, яка не менш корисна для здоров’я.

Джерело

Поділись


Новини партнерів