Вчені назвали кращий продукт для хорошої роботи серця

Стародавні римляни і єгиптяни називали черемшу – диво-рослиною. Вони вважали, що вона допомагає очистити кров і шлунок, покращує діяльність травного тракту, сприяє поліпшенню апетиту і активності шлункових соків.

Черемшу використовують при різних гнійних захворюваннях, цинзі, атеросклерозі, глистах та кишкових інфекціях. Відомо так само, що в стародавні часів її активно використовували в їжу під час епідемій холери і чуми.

Черемша містить багато вітаміну С, ефірні олії та інші речовини, має фітонцидні властивості. Має сильний запах часнику, який частково видаляється, якщо перед вживанням черемшу ошпарити окропом і залити оцтом. Володіє антицинготною загальнозміцнюючою властивістю. Черемша корисна для роботи серця, вона здатна знижувати кров’яний тиск і блокує утворення холестеринових бляшок.

Черемшу рекомендують вживати при авітамінозі, атеросклерозі і гіпертонічній хворобі. Стародавні греки вважали, що ця рослина має властивість «підтримувати мужність».

Листя черемші володіє сильними бактерицидними властивостями. Достатньо дві-три хвилини пожувати листок чечемші, і вся шкідлива мікрофлора порожнини рота буде знешкоджена летючими речовинами-фітонцидами, які виділяються з рослинних тканин. Фітонциди також покращують ріст і розвиток тканин людини і сприяють їх відновленню. У певних дозах фітонциди благотворно впливають на зміцнення нервової системи, підсилюють секреторну функцію шлунково-кишкового тракту, сприяють поліпшенню обміну речовин, стимулюють серцеву діяльність.

Черемша – прекрасний засіб для профілактики і лікування застудних захворювань. Сік і подрібнене листя вживалися зовнішньо при різних шкірних захворюваннях, особливо лишаях і бородавках. Сиру черемшу їдять при захворюваннях щитовидної залози, гіпо-і гіпертиреозі.

Черемша, на відміну від багатьох препаратів, що застосовуються при лікуванні атеросклерозу і захворювань щитовидної залози, не викликає медикаментозного гіпертиреозу, навіть при тривалому застосуванні.

Черемшу не варто вживати при панкреатитах, холециститах, гепатитах, запаленнях шлунку і кишечника через збудливої дії на травлення. Вона також не рекомендується вагітним, а також людям з гастритом, виразкою шлунка і епілепсією.

Не можна зловживати настоями з черемші, так як вони згубно впливають на серцево-судинну систему, а крім того, можуть спровокувати головні болі, безсоння, розлад шлунка.

Джерело

Поділись


Новини партнерів