Які продукти негативно впливають на артеріальний тиск

Вчені з’ясували, що навіть корисна їжа може легко нашкодити здоров’ю людей. В чому причина?

Дослідники з США на базі університету Каліфорнії провели дослідження за участю кількох сотень добровольців, які страждають на гіпертонію.

Вчені змогли довести, що деякі продукти, які ми їмо регулярно, можуть серйозно нашкодити нашому здоров’ю. Дослідники з’ясували, що харчування серйозно впливає на показники артеріального тиску людини.

Фахівці також заявили, що для стабілізації тиску гіпертонікам необхідно багато калію. За розрахунками лікарів, добова доза цієї речовини повинна становити не менше чотирьох з половиною грам.

За словами фахівців, для того, щоб стабілізувати тиск в організмі, гіпертонікам необхідно в день отримувати не менше чотирьох з половиною грам калію. В належній кількості цей елемент міститься в овочах і фруктах.

Фахівці запевняють, що картопля, авокадо, квасоля і шпинат є безцінним джерелом калію. Тому ці продукти необхідно щодня вживати людям, які страждають від гіпертонії. А ось тим, у кого гіпотензія, тобто низький тиск, краще на ці продукти не налягати. Більш того, якщо постійно вживати ці продукти, то тиск може дуже серйозно впасти і навіть привести до коми.

Поділись


Новини партнерів