
Вчені заявили, що починають особисту боротьбу з вживанням соняшникової олії і риб’ячого жиру. На думку експертів, ці препарати збільшують ризик захворювання метаболічним неалкогольним стеатогепатитом.
Вченим вдалося з’ясувати факт того, що часте вживання в їжу соняшникової олії призводить до серйозних проблем з печінкою. Теж саме стосується і риб’ячого жиру. Інформацію про це розповіли співробітники Journal of Nutrition Activity. Відповідні висновки були зроблені дослідниками, які проводили досліди на щурах. Протягом досить тривалого періоду гризуни повинні були вживати оливкову, соняшникову олію, а також риб’ячий жир.
Весь цей час вчені стежили за тим, які зміни відбуваються в печінці тварини. Вдалося з’ясувати, що орган виявився більш здоровий у тих щурів, яким в їжу додавали оливкову олію. Ті ж, що весь час вживали соняшникову спровокували у себе ультраструктурні зміни і фіброз.
Читайте також: Міцний імунітет: медики назвали головний рецепт
Якщо ж говорити про риб’ячий жир, то через нього прискорювалися окислювальні процеси, пов’язані з віком. Крім цього, він викликав регулярне збільшення довжини теломерів.