Вчені з Гарварду опублікували результати масштабного дослідження, за підсумками якого ними було складено список овочевих культур, вкрай не рекомендованих людям, які мають зайву вагу або схильність до неї. Дієтологи наполягають: хочете бути стрункою – виключіть їх з раціону.
Отже, до списку найбільш шкідливих овочів для тих, що худнуть увійшли:
Кукурудза
Найкалорійніший овоч: 110 ккал на 100 грамів. Серед учасників дослідження ті, хто регулярно вживав в їжу кукурудзу, набрали в середньому по два кілограми за рік, тоді як при аналогічному раціоні, але без кукурудзи, люди залишалися в своїй вазі або навіть худнули.
Картопля
80 ккал на 100 грамів і сила-силенна крохмалю (менше, ніж в кукурудзі, але все ж). І це ми говоримо про відварену картоплю, про смажену і фрі навіть не варто згадувати.
Зелений горошок
Нешкідливий горох насправді містить 73 ккал на 100 грамів і досить багато цукру. Крім того, якщо їсти його прямо зі стручків, він стає наркотиком сильнішим за насіння – зупинитися не так-то просто.
Капуста кольрабі
Традиційно капуста – один з ключових компонентів овочевої дієти, але, як показала практика, не вся капуста хороша. Пекінська капуста “важить” всього 16 ккал на 100 грамів, а ось кольрабі – в 4 рази більше.
Петрушка
Звичайно, багато петрушки ви не з’їсте, але слід враховувати, що її калорійність вище 40 ккал на 100 грамів. Крім того, петрушка збуджує апетит, і це теж говорить не на її користь.
Читайте також: П’ять найнебезпечніших продуктів для серця і судин
Баклажани
У великих баклажанах накопичується алкалоїд соланін, який може стати причиною розладу травлення.
Квасоля
При висушуванні і тривалому зберіганні квасоля часто стає притулком для цвілевого грибка. Причому ні на смак, ні на запах його зазвичай не визначиш, а для організму така їжа, м’яко кажучи, не дуже корисна.