Американські вчені з’ясували, що вживання молочних продуктів знижує ризик розвитку діабету та ожиріння.
Під час експерименту 3 тисячі людей поділили на дві групи – половина з них постійно вживала жирні молочні продукти, наприклад, молоко, йогурти, кефір, сир. Решта харчувалися на свій розсуд. За підсумками дослідження виявилося, що у тих, хто регулярно споживає молочні продукти, ризик розвитку діабету другого типу скорочується на 50%.
Читайте також: 5 продуктів, щоб очистити артерії природним шляхом
Окрім того вдалося з’ясувати, що діти, які п’ють багато молока і постійно вживають молочні продукти, менш схильні до розвитку ожиріння.
Треба відзначити, що жінкам шкідливо вживати молоко з витсокою жирністю, адже це може провокувати рак молочної залози.