Чому люди взимку набирають вагу?

Взимку багато людей набирають кілька зайвих кілограмів. Яка ж причина таких змін?

Експерти заявили, що вплив сонячного світла може зменшувати підшкірний жировий шар. Таким чином, вдалося з’ясувати, чому деякі люди взимку набирають зайві кілограми. Вчені провели клінічні випробування, в ході яких проаналізували реакцію біоінженерних моделей жирових клітин при денному світлі. Мета експерименту полягала в пошуку нових методів лікування пацієнтів з діабетом першого типу. Але фахівці зробили несподіване відкриття.

Сонячні промені, які мають певну довжину, проникають під шкіру і впливають на ліпідні краплі. Вони змушують їх зменшуватися і залишати жирові клітини. Професор фармакології Пітер Лайт пояснив, що клітини перестають зберігати велику кількість жиру. Для північного клімату характерна нестача сонячного світла. Це змушує організм накопичувати ліпіди і призводить до набору ваги.

Читайте також: Вчені з’ясували причину високої тривалості життя жінок

Відкриття може сприяти створенню спрощених процедур для втрати ваги. Однак, поки що застосовувати цей метод самостійно не рекомендується, адже ще не визначена необхідна для схуднення інтенсивність і тривалість впливу сонячних променів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів