Пора: українські вчені назвали найкращий вік для вагітності

Найбільше дітей українки народжують в 25 років. До такого висновку прийшли фахівці Держстату, узагальнивши дані по всій країні.

За життя кожна українка народжує 1,5 дитини. Середній вік породіллі – 27 років. Однак, статистика знає випадки пологів і в 15, і в 49 років. У шкільному віці, тобто до 17 років включно, обзаводяться дітьми 2% дівчат. До моменту закінчення інституту (22 роки) кількість жінок, що народили, виростає в 10 разів.

Наймасовіше українки народжують з 22 до 27 років. На цей вік припадає майже 40% всіх народжень. До речі, середній вік вступу в шлюб в українок – 24 роки. Так що все логічно. Піковий вік – 25. До цього віку народжуваність тільки зростає, після – падає.

У розквіті сил, з 27 до 35, вирішуються народити 44% жінок. Найчастіше це вже друга або третя дитина. Втім, багато мешканок великих міст в цьому віці заводять первістка. У 30 українки народжують в 1,5 рази рідше, ніж в 25, в 35 – уже в 3 рази рідше. І все ж, пізні пологи – дуже поширене явище. З 36 до 45 років обзаводиться дитиною кожна восьма жінка. Одна зі ста робить це після 45.

Читайте також: Вчені пояснили, чому головний біль краще не терпіти

Як бачимо, народжувати добре в будь-якому віці – аби здоров’я дозволяло, а діти були щасливі. І навіть якщо вам 45 – не переживайте.

 

Поділись


Новини партнерів