Важливо не тільки вибирати корисні продукти, але і приготувати їх так, щоб вони не втратили свої властивості.
Мед
Мед краще не додавати в гарячий чай, а їсти його окремо. Справа в тому, що при нагріванні вище 50 С руйнуються деякі вітаміни і ферменти меду, що змінює його біологічні властивості.
Броколі
Якщо ви вживаєте в їжу виключно суцвіття брокколі, то робите велику помилку, адже саме в стеблах міститься найбільша кількість вітамінів А, С і К, а також речовини, що сприяють очищенню організму.
Морква
Багато фруктів та овочів корисніше їсти сирими. Однак це правило не працює у випадку з морквою. Вчені з університету штату Арканзас стверджують, що в вареній моркві міститься в три рази більше антиоксидантів, що захищають організм від раку і передчасного старіння. Тому по можливості проводьте термічну обробку моркви перед її вживанням.
Крупи і бобові
Оболонка круп і сушених бобів містить фітати, які перешкоджають нормальному засвоєнню мінералів і вітамінів. Тому перед приготуванням обов’язково замочуйте крупи і сушені бобові на кілька годин у холодній воді. Завдяки цьому кількість фітатів зменшиться на 75%, а крупи зваряться швидше.
Читайте також: Вчені назвали найнебезпечніший продукт, що викликає рак
Картопля
Ми звикли чистити картоплю, і абсолютно даремно. Шкірка – джерело калію, кальцію, марганцю, цинку і заліза, також вітаміну C, тіаміну, рибофлавіну і ніацину. Тому частіше готуйте картоплю в мундирі або запікайте її в духовці часточками, не очищаючи.