Медики закликали їсти білі овочі, які ми так недооцінюємо

Поки всі експерти з харчування нахвалюють зелень, білі овочі виявилися забутими. Такий перекіс в харчуванні загрожує проблемами!

Згадайте, як часто ви їсте картоплю, цвітну капусту, цибулю, гриби, ріпу, білу квасолю? Вони здаються нам дуже нудними, але саме ці овочі можуть дати важливу кількість необхідних нам поживних речовин і клітковини, стверджують вони.

Команда вчених з Університету Пердью в Індіані, США, стверджує, що білі овочі є «забутим джерелом поживних речовин».

За словами професора Конні Уівер, дієтологи рекомендують які завгодно овочі – зелені, фіолетові, помаранчеві – але лише зрідка білі.

Читайте також: Ці недорогі продукти швидко знизять тиск

І це вельми незаслужено, так як вони насправді представляють собою «справжню поживну електростанцію».

Наприклад, «картопля вважається джерелом вуглеводів і безжально вирізається з раціону, хоча вона є джерелом вітаміну С і клітковини, вітаміну В і мікроелементів».

Цвітна капуста має «особливо вдалий набір мікроелементів, які є потужним захистом від раку».

Джерело

Поділись


Новини партнерів