Як лазня і сауна позначаються на роботі серця

Напевно, кожній другій людині подобається відпочивати в лазні чи сауні. Є ряд позитивних моментів, які виникають при відвідуванні парової кімнати.

Користь сауни полягає в тому, що людський організм очищається від токсинів і інших шкідливих речовин. Крім того, вплив високих температур здатний прискорити метаболізм. Вдихання гарячого повітря сприяє посиленню кровообігу в слизовій оболонці глотки і носа, а також в шкірному покриві. У зв’язку з цим регулярне відвідування сауни або бани благотворно позначиться на стані і зовнішньому вигляді шкіри.

Крім усього іншого, одним з найбільш позитивних моментів є в тому, що поліпшується робота серця і кровоносних судин. Втомлені м’язи наводяться в тонус.

Читайте також: Потрібно пити воду правильно: коли і як, щоб з максимальною користю для здоров’я

Також люди, які регулярно ходять в баню, набагато рідше хворіють. Адже мікроклімат парової кімнати покращує захисні функції людського організму. Навіть одне відвідування сауни в тиждень стане рятівним для вас.

Особливо корисна парилка для тих людей, які ведуть активний спосіб життя і займаються спортом. Після тренувального процесу рекомендується відвідати сауну, так як це допоможе розслабити м’язи і відновити їх.

Як і у будь-якої процедури, у сауни є певні протипоказання. Наприклад, її не можна відвідувати людям, у яких діагностовано гострі інфекційні захворювання, підвищена температура, нервові розлади, онкологія, порушення в роботі щитовидної залози, цукровий діабет першого і другого типів. Крім того, не рекомендують баню людям з бронхіальною астмою, атеросклерозом і епілепсію.

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів