Регулярне вживання 70 грамів вівса ефективно знижує загальний рівень холестерину, – такий висновок було зроблено фахівцями з малазійської спілки дієтологів. Вівсяна крупа, за словами фахівців, – це чудове джерело природних антиоксидантів.
Каша, приготовлена з повноцінного вівса, а не вівсяних пластівців, довго вариться, але зате в ній присутня незрівнянно більша кількість корисних речовин, відзначили експерти з харчування. Саме завдяки їх суттєвому вмісту в вівсі ця страва відмінно справляється із завданням зменшити холестеринові відкладення в судинах.
Читайте також: Ефективний метод для очищення кишківника
«Якщо кожен день з’їдати трохи вівса, це допоможе значно знизити загальний рівень холестерину, холестерину ЛПНЩ і маркерів запалення», – заявили дослідники з Малайзії.
Раніше німецькі вчені, які вивчали властивості вівса, назвали його «новими ліками». Медики з Вюрцбурського університету заявили про те, що використання вівса ефективне при лікуванні шкірних захворювань і хвороб шлунково-кишкового тракту, діабету ІІ типу.
За словами вчених, унікальність вівса в тому, що він містить більше цинку, ніж будь-яка інша цілюща рослина.