Визначено найкорисніші для здоров’я овочі

Є кілька овочів, які корисні поза сезоном і тому обов’язково повинні бути включені в раціон харчування. Про це експерти розповіли в KitchenMag, при цьому одним з таких надзвичайно цікавих овочів вони назвали звичайну капусту.

Проста і дешева капуста, за словами фахівців, містить у своєму складі з’єднання метилметіонін, яке надає позитивну дію на організм при виразкових хворобах шлунка та гастриті. У зимовий час саме капуста, а не цитруси, є найбільш повноцінним джерелом вітаміну С, додали вони.

“У білоголової капусти вітаміну С в кілька разів більше, ніж в мандаринах і лимонах, що робить овоч незамінним для профілактики вірусних захворювань”, – зауважили медики.

Також дуже корисними є морква і буряк. Вчені пояснили, що морква, на відміну від багатьох овочів, не втрачає, а, навпаки, збільшує корисні властивості при температурній обробці. Морква містить багато бета-каротину (вітаміну А), а також магній, цинк, вітаміни Е і С. Щоденне вживання знижує ризик розвитку раку, підкреслюють медики.

Що стосується буряка, то цей дешевий коренеплід є потужним антиоксидантом, що знижує рівень холестерину в судинах. У ньому також багато вітаміну С, а також заліза, магнію і цинку. Буряк ідеально підходить для захисту від втоми і анемії.

Читайте також: Сім причин, які змусять вас поглянути на воду і лимон по-іншому

Баклажан називають “овочем довголіття” – в його шкірці містяться потужні антиоксиданти, які покращують функціонал головного мозку і поліпшують пам’ять. Завдяки вітамінній складовій, клітковині і мікроелементам в їх складі баклажани позитивно впливають на стан серцево-судинної системи, перешкоджають розвитку діабету.

У список найкорисніших овочів увійшла і картопля. Цей овоч, за словами експертів, не тільки багатий вітамінами С і В – його крохмаль грає роль найважливішого для організму пребіотика. Крім цього, вживання картоплі, в якій поєднуються калій і магній, перешкоджає утворенню тромбів.

 

Поділись


Новини партнерів