5 корисних властивостей сушених фініків

Сушені фініки – справжні зірки серед сухофруктів. Вони радують не тільки своїм смаком, а й величезною користю для здоров’я і краси.

Балуйте себе всього однією жменею фініків щоденно і про проблеми зі здоров’ям можете забути.

1. Корисні для здоров’я. Наповнені вітамінами і мінералами, сушені фініки допомагають підтримувати функції організму і покращувати загальне самопочуття. Для цього сушені фініки потрібно включати в свій раціон щодня.

2. Містять залізо. У сушених фініках міститься високий рівень заліза, яке сприяє підтримці достатнього рівня червоних кров’яних тілець і гемогробіну, а також покращує процес доставки кисню до клітин. Незамінний помічник при анемії, викликаній дефіцитом цієї речовини.

3. Містять життєво важливі мінерали. Наш організм, крім поживних речовин, має потребу у найрізноманітніших мінералах, і в сушених фініках їх більш ніж достатньо.

Читайте також: Ця “вітамінна бомба” захистить від застуд і грипу та допоможе серцю й травленню

4. Допомагають при проблемах з травленням. Завдяки запасу клітковини в сушених фініках, очищається кишечник, а його робота нормалізується. Фініки, по суті, діють, як проносний засіб і допомагають забути про такі неприємності, як закрепи.

5. Зміцнюють м’язи. Сушені фініки зміцнюють серцевий м’яз, допомагаючи серцю правильно функціонувати. Крім того, ця властивість фініків особливо корисна для вагтіних.

Джерело

Поділись


Новини партнерів