Яка капуста найкорисніша?

Тим, хто хоче схуднути, варто звернути увагу на капусту. Цей овоч малокалорійний та дуже корисний. У цій статті ми розповімо вам про те, які види капусти є найкориснішими.

1. Кольрабі. Її калорійність становить 42 ккал на 100 г продукту. Ніжні стебла цієї капусти містять глюкозу та фруктозу. Кольрабі сприяє покращенню обміну речови і дпомагає боротись із зайвою вагою. Цей вид капусти не викликає метеоризму.

2. Броколі. Це близька родичка цвітної капусти. Броколі є обсолютним рекордсменом за кількістю вітаміну А у своєму складі.

3. Брюссельська капуста. Вона містить багато цінних мінеральних солей. Якщо їсти брюссельську капусту, то можна зміцнити імунітет та імунну систему.

4. Пекінська капуста. Вона сприяє легкому очищенню кишечника та зміцнює нервову систему. Варто знати, що при підвищеній кислотності шлунку і панкреатиті пекінська капуста притипоказана.

Читайте також: Фрукти і овочі здатні уповільнити розвиток розсіяного склерозу

5. Цвітна капуста. Це низькокалорійний продукт, який містить багато білків вітамінів, фолієву та аскорбінову кислоти. Із цвітної капусти роблять супи, оладки і салати.

Як бачите, усі види капусти принесуть вашому здоров’ю лише користь. Варто зважати лише на певні протипоказання.

Джерело

Поділись


Новини партнерів