Дослідники розповіли, чим можуть бути корисні імбирні пряники

Імбир – популярна спеція, яка, крім унікального смаку, має дивовижні властивості. Її застосовують для лікування проблем з травленням, полегшення менструальних болів, зниження рівня холестерину. Також є підстави вважати, що імбир скорочує ризик раку та рятує від хвороби Альцгеймера.

А останні дослідження говорять: імбир зменшує болі в суглобах і запалення, характерні для артриту. Плюс, імбир допомагає тілу виробляти саліцилову кислоту, природне з’єднання, яке також входить до складу нестероїдних протизапальних препаратів, що застосовуються для лікування артриту. Ця кислота допомагає зменшити дискомфорт і больові відчуття в суглобах.

Читайте також: 3 інгредієнти для очищення артерій

У теорії, імбир здатний також знизити активність декількох з’єднань, що стоять за запаленням. Що важливо, більшість людей добре переносять імбир або з мінімальною кількістю побічних ефектів. Як правило, виникає тільки розлад шлунка або роздратування порожнини рота.

Вчені взяли до уваги людей, що мають проблеми з суглобами, які приймають добавки з імбиром і ібупрофен. У цих людей спостерігалося зниження гостроти больових відчуттів. Раніше було доведено і той факт, що пацієнти з остеоартритом менше скаржилися на біль, якщо вживали по 255 міліграмів добавок з імбиром щодня протягом півроку.

Поділись


Новини партнерів