Лікарі назвали найшкідливіші звички вранці

Фахівці в області харчування і сну розповіли про ранкові ритуали, які супроводжують життя багатьох людей, – і при цьому підривають їм здоров’я. Своєю думкою з цього приводу поділилися лікар-дієтолог Марина Копитько і лікар-сомнолог Олена Гаврилова.

Зокрема, дієтолог Марина Копитько назвала абсолютно не корисною ранкову звичку пити каву. Особливо вона шкідлива для тих, хто п’є каву на голодний шлунок. Експерт пояснила, що кофеїн в цьому випадку надмірно стимулює кишечник, що може привести до збою в обміні речовин. Пити каву, на думку лікаря, слід вдень близько 16 години, коли відбувається зміна біоритмів. Також, вважає дієтолог, не варто пропускати сніданок або з’їдати щось дуже легке – така звичка викликає почуття раннього голоду і схильність до постійних перекусів.

Читайте також: Хочете жити довше? Введіть в свій раціон цей продукт!

Крім цього, потрібно уникати вранці сухих сніданків: після них підвищуються показники рівня цукру в крові, що негативно впливає на метаболізм і спонукає протягом дня з’їсти щось солодке. Але що категорично не потрібно вживати вранці – це енергетики, зазначає фахівець: штучне збудження нервової системи призведе до погіршення самопочуття через якийсь час.

У свою чергу сомнолог Олена Гаврилова порадила не ставити сигналом будильника різкі і гучні мелодії і не захоплюватися інтенсивними фізичними вправами, а також відмовитися від звички підніматися з ліжка різким ривком або зіскакуванням.

Джерело

Поділись


Новини партнерів