Чим ні в якому разі не можна закушувати алкоголь

Експерти вирішили попередити всіх, хто збирається скористатися найпопулярнішими «ліками» проти стресів, про те, що закушувати алкоголь цими продуктами не можна:

Жирні м’ясні страви. Шлунок, печінка і жовчний міхур просто не в змозі будуть переварити цей продукт разом з алкоголем і на ранок вам буде дуже важко.

Гостра їжа. Надто гострі страви завдають шкоди слизовій шлунка та інших органів травлення, якщо поєднувати їх з алкоголем.

Мариновані огірочки або помідорчики. Як ми знаємо, алкоголь забезпечує навантаження на всі внутрішні органи, а зокрема печінку і нирки. В даному випадку закуска у вигляді маринованих овочів лише збільшить це навантаження.

Свіжі помідори. Особливо експерти не радять вживати їх з горілкою, оскільки у взаємодії один з одним вони підсилюють негативний вплив на слизові органів шлунково-кишкового тракту, в результаті чого нетравлення і здуття живота вам забезпечені.

Читайте також: Чи можна їсти після отруєння?

Шоколад. У поєднанні зі спиртними напоями шоколад в буквальному сенсі сприяє запаленню в підшлунковій залозі, через що може розвинутися панкреатит.

Замість вищеперелічених закусок «під алкоголь» ви можете зі спокійною душею налягати на вино з твердим сиром або ж горілку з нежирним запеченим курячим філе, або вінегретом, просто квашеною капустою, а також з рибкою і морепродуктами.

Джерело

Поділись


Новини партнерів