Насіння льону: корисні властивості та головні правила вживання

Насіння льону багате на вітаміни і мінерали, які вкрай корисні для організму. Насіння часто використовують для профілактики різних захворювань, а також вживають при лікуванні.

Що лікує насіння льону

В складі насіння льону є жирні кислоти Омега-3 та лігнанови – це натуральні гормони, що блокують дію поганих естрогенів, які викликають рак грудей.

Насіння льону корисне для кишечника, тому що допомагає вивести з організму токсини, холестерин і канцерогени, а також сприяє швидшій засвоюваності їжі.

Насіння льону збагачене селеном, якого організму жителів великих міст часто не вистачає. Завдяки цьому його приймають для профілактики онкологічних захворювань.

Як вживати насіння льону

Багато лікарів рекомендують вживати насіння льону з кефіром на сніданок. Особливо, в осінньо-зимовий період, це дозволить протистояти розвитку вірусів.

Читайте також: Як правильно очистити організм від токсинів

Багато вводять в свій раціон насіння льону для схуднення. Також насіння льону має величезну користь при вагітності завдяки клітковині, що допомагає позбутися запорів, і в післяпологовий період – насіння захищає нервові клітини, запобігаючи розвитку післяпологової депресії та інших психічних розладів.

Найкраще вживати насіння льону можна вранці, просто додаючи в кашу або кукурудзяні пластівці з молоком, розбавляючи в йогурті або рідкому сирі, а також випиваючи на сніданок з кефіром або кислим молоком. Комплексне очищення організму можна провести, кілька днів поспіль попивши натщесерце відвар з насіння льону.

Поділись


Новини партнерів