Названі продукти, які лікують тиск не гірше таблеток

Банани, шпинат і батат можуть бути настільки ж ефективними засобами лікування гіпертонії, як і таблетки. На жаль, для досягнення лікувального ефекту людині необхідно з’їдати не менше 11 бананів в день.

Підвищений артеріальний тиск вселяє страх в серця мільйонів людей з різних країн світу, так як цей розлад є передвісником інфарктів і інсультів. Однак вживання бананів, батату і шпинату щодня сприяє нормалізації тиску, як підкреслюють вчені. Насичені калієм, ці фрукти і овочі дозволяють запобігати гіпертонії за рахунок стабілізації рівня солі в організмі. Нове дослідження показало, що цей мінерал працює нітрохи не менш ефективно, ніж діуретики або сечогінні ліки, які найчастіше використовуються для зниження артеріального тиску.

Однак відповідно до існуючих рекомендацій, людина повинна вживати не менше 4,7 г калію щодня для досягнення лікувального ефекту в боротьбі з підвищеним артеріальним тиском. Якщо переводити це на мову фруктів і овочів, то нам доведеться поглинати по 11 бананів щодня. В одному банані міститься приблизно 420 мг калію. Автори дослідження з Університету Південної Каліфорнії підкреслюють, що дієта, яка містить високий рівень калію, не поступається за ступенем ефективності діуретиків.

Читайте також: Дієтологи розповіли, як правильно їсти картоплю

Коли в раціоні людини багато калію, його нирки виділяють більше солі і води, що сприяє виведенню калію. В ході дослідження було встановлено, що лікувальний ефект від цих продуктів харчування досягався незалежно від того, скільки солі вживали люди. Вчені виявили, що організм балансує сам себе для контролю рівня калію за рахунок солі. Чим більше в раціоні калію, тим більше солі і води виділяють нирки.

Джерело

Поділись


Новини партнерів