Вчені розповіли, чому не можна їсти занадто швидко

У новому дослідженні, проведеному фахівцями з Університету Хіросіми, взяли участь 642 чоловіки та 441 жінка. Середній вік добровольців на момент початку дослідження становив 51 рік. Всі учасники були здорові. Добровольців запитали, чи швидко вони їдять. Також учасники відповіли на питання про спосіб життя.

Потім добровольців розділили на три групи. До першої групи увійшли люди, які їли повільно, в другу – учасники, які вживали їжу з нормальною швидкістю, а в третю – ті, хто їв швидко. Вчені стежили за добровольцями близько 5 років. За цей час у 84 осіб виявили метаболічний синдром – комплекс порушень, що підвищують ризик хвороб серця, інсульту і діабету.

Читайте також: Коли сало та масло значно корисніші за олію, навіть оливкову

Дослідники виявили, що метаболічний синдром розвинувся у 11,6% учасників, які їли швидко, 6,5% добровольців, які вживали їжу з нормальною швидкістю, і за все у 2,3% з тих, хто їв повільно. Так, швидке вживання їжі було пов’язано зі збільшенням ваги, об’єму талії і концентрації глюкози в крові.

Поділись


Новини партнерів