Для схуднення ходити в спортзал не потрібно

Можливо, фітнес-тренери так і не вважають, але проведене в Данії дослідження показало: товстунам не обов’язково займатися в спортзалі, щоб схуднути. Співробітники Копенгагенського університету зробили висновок, що поїздки на велосипеді дають в цьому плані той же ефект, що і виснажливі тренування.

Якщо повна людина буде їздити до роботи і назад на велосипеді, вона скине майже стільки ж ваги, скільки скине, інтенсивно тренуючись в спортзалі, – таку думку за результатами свого дослідження озвучили фахівці з Копенгагена. На її користь свідчать дані експерименту за участю 135 осіб із зайвою вагою.

Добровольців, чий індекс маси тіла становив 35 (схильність до ожиріння), розділили на групи. У першій групі випробовувані їздили на роботу і з роботи на велосипеді, в другій – активно тренувалися п’ять разів на тиждень, в третій – виконували помірні фізичні вправи. Експеримент тривав півроку.

Читайте також: Джерело молодості і довголіття, у десятки разів потужніше за вітаміни

За словами дослідників, за цей термін всі учасники втратили жирову масу, хоча і в різній кількості. Ті, хто виконував вправи помірної інтенсивності, позбулися жиру найменше – пострункішали лише на 2,6 кілограма. Але учасники груп, в яких їздили на велосипеді і інтенсивно тренувалися, піднесли дослідникам сюрприз – вони схудли практично однаково. У тих, хто тренувався жирова маса стала меншою на 4,5 кілограма, у велосипедистів зменшилася на 4,2 кілограма.

Тому пишнотілим людям не обов’язково надриватися в спортзалі, досить пересісти на велосипед, констатували в результаті автори проекту.

Джерело

Поділись


Новини партнерів