Експерти розповіли, як уникнути інсульту

За словами лікарів, інсульт перестав бути «хворобою літніх» і все частіше вражає людей у ​​віці 40 років. Експерти в галузі охорони здоров’я склали перелік рекомендацій, які допоможуть захиститися від небезпечного порушення в кровообігу мозку.

За словами терапевтів, в першу чергу потрібно відмовитися від вживання жирних і копчених продуктів – замість цього вживати більше рослинної їжі. Науково доведено, наприклад, що вживання яблук ефективно знижує ймовірність розладів мозкового кровообігу завдяки феноліновой кислоті – антиоксидантній речовині, що протистоїть негативному впливу радикалів на кровоносні судини.

«Кожна порція овочів і фруктів на 5% знижує розвиток ішемії. Рослинні продукти, багаті калієм, на 20% зменшують ймовірність інсульту », – розповіли фахівці.

Також, на їхню думку, потрібно час від часу вимірювати рівень кров’яного тиску в домашніх умовах. Якщо тонометр став частіше показувати 140/90 – це серйозний привід для звернення до лікаря. Крім того, слід знати, наскільки густа у людини кров. Схильність до згущення крові, захворювання вен, підвищеної кількості тромбоцитів в крові може бути сигналами про те, що потрібно приймати ліки-антикоагулянти.

Читайте також: Яку їжу ні в якому разі не можна замовляти в кафе

Вчені стверджують, що інсульт частіше вражає тих, хто схильний до депресивних станів і мало спить ночами. Крім того, щоб уникнути інсульту важливо контролювати свою вагу, так як високий артеріальний тиск, який здатен провокувати інсульти, прямо пов’язаний з масою тіла. Іншими серйозними факторами зростання кров’яного тиску є куріння і регулярний прийом алкоголю.

Джерело

Поділись


Новини партнерів