Вчені назвали продукти харчування, що запобігають утворенню раку

Ripe pears on table

Деякі звичайні продукти харчування стимулюють наш організм позбавлятися від пошкоджених елементів клітин, що допомагає запобігати навіть таким захворюванням, як рак товстої кишки, синдром подразненої товстої кишки, хвороба Крона і виразковий коліт. Цю властивість продуктів виявили вчені з Університету Уоріка (Великобританія) і Університету Тромсе – Арктичного університету Норвегії.

Йдеться про процес аутофагії, за допомогою якого клітини організму позбавляються від пошкоджених білків, ліпідів, інвазивних бактерій і вірусів. Дослідники виявили, що аутофагію активують природні сполуки, які містяться в таких фруктах і овочах, як гранати, червоний виноград, груші, гриби, сочевиця, соя і зелений горошок.

Читайте також: Лікарі назвали найкорисніші для імунітету види варення

Вживання цих продуктів допоможе нашому організму боротися із запальними процесами і полегшити симптоми захворювань кишечника, розповів автор дослідження Іоанніс Незіс з Університету Уоріка. Результати своєї роботи вчені опублікували в статті в Nature Communications.

Поділись


Новини партнерів