Ці популярні таблетки збільшують ризик раку шлунка

Ліки від печії, які приймають мільйони людей, збільшують небезпеку виникнення раку шлунка в 8 разів при тривалому використанні. До такого шокуючого висновку прийшли вчені з Університетського коледжу Лондона.

Британські вчені з’ясували, що популярні в різних країнах світу таблетки від печії у багато разів збільшують ризик раку шлунка. Виявилося, що регулярний прийом ліків з категорії інгібіторів протонної помпи, які застосовуються для боротьби з симптомами печії, в два рази збільшує небезпеку цього злоякісного новоутворення. Якщо ж люди приймають ці таблетки тривалий час, то ризик підвищується в 5 разів протягом року терапії, і в 8 разів після трьох років прийому цих таблеток. На думку вчених, ризик раку шлунка пояснюється тим, що таблетки від печії стимулюють гормон під назвою гастрин, який провокує зростання ракових клітин.

Читайте також: Який найпопулярніший напій загрожує інфарктом і інсультом

Недавні дослідження вже пов’язали тривалий прийом ліків від печії зі старечим недоумством, інфарктами і проблемами з нирками. В ході нового дослідження за участю 63 000 жителів Гонконгу ця інформація була підтверджена. На початковому етапі всі учасники дослідження пройшли через терапію антибіотиками для знищення бактерій H. pylori, які пов’язані з раком шлунка. Таким чином, їх вплив на результати спостережень було виключено. Сам період спостережень тривав 7 років.

Джерело

Поділись


Новини партнерів