Це поширене явище пригнічує імунітет і підвищує ризик смерті в три рази

Вчені з’ясували, чому депресія збільшує ризик передчасної смерті майже в три рази. Цей психічний розлад пригнічує роботу імунної системи, що робить організм пацієнта менш захищеним перед інфекціями.

Дослідники з Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development в американському Меріленді вирішили з’ясувати, чому депресія збільшує ризик передчасної смерті майже в три рази. Це спостерігається у чоловіків, які стали жертвами даного психічного розладу, а у жінок ймовірність передчасного відходу з життя в результаті настання депресії підвищується на 51%. Попередні дослідження показали, що депресія провокує виділення в організмі стресових гормонів, які пригнічують імунну систему. Саме це і підвищує ризик розвитку важких хвороб на кшталт раку. Крім того, люди, які страждають від депресії, також значно частіше ведуть нездоровий спосіб життя, вони погано харчуються, збільшують вживання алкоголю і не займаються спортом.

Вплив цих факторів було підтверджено і в ході нового дослідження, автори якого довели, що саме слабкість імунної системи відповідає за таку високу ранню смертність жертв депресії. Найбільший ризик передчасної смерті спостерігається в найближчі роки після факту виникнення депресії. Відзначимо, що хоча у жінок ймовірність передчасного відходу з життя нижча, ніж у чоловіків з депресіями, даний психічний розлад зустрічається серед представниць прекрасної статі частіше.

Читайте також: Виявлено нові корисні властивості соди

Однак чоловіки важче переносять депресію через традиційну замкнутість свого характеру. Вони вважають ганебним для себе звертатися за допомогою до лікарів або обговорювати проблеми з друзями та рідними. Жінки більш відкриті в своїх емоціях, і при боротьбі з депресією ця відкритість часто виявляється рятівною. Результати дослідження опубліковані журналом Canadian Medical Association Journal.

Джерело

Поділись


Новини партнерів