5 властивостей квашеної капусти, які роблять її корисною

Квашена капуста містить практично весь набір вітамінів, необхідний для нормальної життєдіяльності людини.

Квашена капуста – найдоступніше джерело вітамінів в осінньо-зимовий період. Для жінок ця страва має особливу цінність.

Квашена капуста містить багато корисних речовин

Квашена капуста багата цінними вітамінами. Всього 200 г цього продукту покривають майже половину денної потреби у вітаміні С. Крім того, квашена капуста містить вітамін А, вітаміни групи В, вітаміни К і U. Ці речовини запобігають виникненню багатьох захворювань шлунково-кишкового тракту, включаючи виразкову хворобу шлунка і виразку дванадцятипалої кишки.

Квашена капуста покращує травлення

Квашена капуста багата мікроелементами, наприклад, такими, як залізо, калій, магній і цинк. Клітковина, що міститься в складі капусти, сприяє травленню і відмінно покращує мікрофлору кишечника.

Квашена капуста продовжує молодість

Великий вміст вітаміну С допомагає зміцнити імунну систему і запобігає старінню клітин і тканин. Коли ви їсте квашену капусту, ваші клітини збагачуються поживними речовинами, що сприяє їх регенерації.

Читайте також: Названа головна причина тромбозу

Квашена капуста зміцнює імунітет

Квашена капуста, підвищуючи імунітет, посилює стресостійкість організму, активізує обмін речовин і сприяє стимуляції вироблення червоних кров’яних тілець.

Квашена капуста спалює жир

Квашена капуста корисна тим, хто стежить за своєю фігурою, так як добре регулює обмін речовин і містить мало калорій. Крім того, тартронова кислота, яка міститься в ній, заважає перетворювати цукор і вуглеводи в жир.

Джерело

Поділись


Новини партнерів