Щоб схуднути, потрібна всього одна річ

Займатися спортом, як здорово це звучить! Всім нам цього хочеться, але в підсумку мало хто наважується зробити це…

А змінити свій спосіб життя відразу неможливо. Адже це передбачає повну перебудову: прибрати всю шкідливу їжу і дотримуватися здорового і збалансованого раціону харчування, щодня виконувати фізичні вправи. Це вимагає волі, наполегливості і, головне, сталості.

Якщо ви будете наполягати лише перші кілька тижнів, а потім повернетеся до малорухливого способу життя, це ні до чого не приведе, результату не буде.

Насправді схуднути значно легше, ніж здається. І вам не потрібно витрачати купу грошей на антицелюлітні креми або абонементи у фітнес-центри. Знаєте, що вам потрібно? Всього одна річ: ХОДЬБА!

Якщо ви втомилися від того, що жир продовжує накопичуватися в тілі і не йде що б ви не робили (особливо в області живота), починайте рухатися. Вам потрібно домогтися того, щоб жири почали спалюватися, і тоді ви зможете схуднути на кілька розмірів, значно зменшивши своє тіло в об’ємі.

Чому, запитаєте ви? Тому що ходьба – це аеробна вправа, тобто при її виконанні працюють більшість м’язів, а в результаті спалюється велика кількість калорій, організм насичується киснем, а серцю стає легше справлятися зі своєю роботою.

Хто може виконувати цю вправу?

З медичної точки зору ходьба підходить абсолютно всім: тим, хто звик до регулярної фізичної активності, і тим, хто ніколи не займався спортом.

Але краще, звичайно, все-таки відвідати лікаря, щоб перевірити стан свого здоров’я. Так ви зможете виключити фізичні, респіраторні або серцеві порушення.

Як часто мені потрібно ходити?

Важливо, щоб ви не перепрацьовувати і діяли відповідно до свого фізичного стану. Якщо ви довго не тренувалися, уникайте екстремальних навантажень. Почніть з 10-15 хвилинного тренування на помірній швидкості.

Можете почати з 2 раз в тиждень, поступово збільшуючи кількість і тривалість тренувань. Важливо не перестати виходити на прогулянку.

Якщо ви будете ходити хоча б по 30 хвилин в день і при цьому стежити за своїм харчуванням, то за 5 місяців ви зможете скинути близько 9 кілограмів.

Використовуйте крокомір

Крокомір – відмінний винахід, він призначений для підрахунку зроблених під час прогулянки кроків, а також вимірювання швидкості і відстані.

Він може стати прекрасним стимулом для досягнення своїх цілей. Просто збільшуйте свою швидкість і кількість кроків, щоб схуднути.

Ви можете вмикати його, коли йдете на роботу або навіть коли займаєтеся домашніми справами. В кінці дня він «розповість» вам, скільки ви пройшли і скільки калорій спалили, і ви будете точно знати, чи потрібно вам збільшувати ритм, щоб досягти поставленої мети, чи ні.

Читайте також: Який напій визнаний самим шкідливим для здоров’я серця

Переваги ходьби

Зміцнює імунну систему, захищаючи нас від хвороб.
Прискорює метаболізм і запобігає ожирінню.
Зміцнює кістки. Це запобігає переломам і остеопорозу.
Покращує кровообіг і зміцнює серце.
Дозволяє уникнути стресу, тривоги або депресії через вироблення ендорфінів.

Рекомендації

Отже, коли ви вже побували у лікаря, поставте перед собою мету, тільки не ставте себе в жорсткі рамки, і починайте займатися. Ні в якому разі не зупиняйтеся. Якщо ви не можете займатися ходьбою кожен день, то складіть собі розклад і дотримуйтеся його. Ставте перед собою спочатку маленькі цілі. Носіть зручний одяг і взуття.
Не забувайте спочатку «розігрітися» перед тренуванням, хоча б протягом 5 хвилин.
Дбайте про своє харчування, скоротіть кількість споживаних жирів і намагайтеся їсти здорову їжу. Слідкуйте за своєю поставою: спина повинна бути прямою, живіт втягнутий, плечі розслаблені. Контролюйте дихання: вдихайте і видихайте відповідно до свого ритмом.

Примітка: не ігноруйте своє тіло. Якщо ви відчули запаморочення, втомилися або у вас піднявся тиск, необхідно зупинитися або хоча б знизити швидкість (зменшити інтенсивність тренування).

Джерело

Поділись


Новини партнерів