Лікарі назвали популярний продукт, який корисний для профілактики раку, хвороб печінки і підшлункової

Експерти в області харчування доводять, що регулярне вживання огірків знижує ризики розвитку ряду захворювань, включаючи онкологічні. Завдяки звичці їсти огірки організм ефективно очищається від токсичних речовин.

Медики повідомили про те, що огірки містять в своєму складі флаванол під назвою фізетін, що володіє протизапальною дією. За словами фахівців, дане з’єднання має велике значення для здоров’я мозку і нервових клітин, а також для якості пам’яті. При регулярному вживанні в їжу огірків знижується ймовірність утворення ракових клітин, а кровоносні судини активніше очищаються від холестерину.

«В огірках містяться поліфеноли лігнано, які знижують ризик пухлин грудей, матки, яєчників і передміхурової залози. Також в огірках безліч фітонутрієнтів кукурбітацинів, які теж мають протипухлинні властивості», – розповіли фахівці. 

Читайте також: Продукти, які знижують холестерин

Вкрай корисні огірки і для діабетиків, а також для людей, які ведуть боротьбу із зайвою вагою. Глікемічний індекс огірків близький до нуля – це означає, що їх вживання не підвищує рівень цукру в крові.

Якщо врахувати, що огірки – це натуральний природний діуретик, страви з них захищають від набряків і суглобових болів через підвищену концентрацію сечової кислоти. Крім цього вживання огірків є дуже корисним для оптимізації роботи сечового міхура, нирок, печінки і підшлункової залози.

Джерело

Поділись


Новини партнерів