Щоденна чашка ромашкового чаю за їжею виявилася ефективним способом запобігти діабету і ускладненням після хвороби, повідомляють медики «Journal of Agricultural and Food Chemistry» (США). Протягом 21 дня лабораторним щурам з розвиненим діабетом давали витяг ромашки. В кінці дослідження вчені відзначили істотне зменшення рівня глюкози в крові тварин. Крім того, ромашка перешкоджає дії ферментів ALR2 і сорбітолу, які пов’язані з високим ризиком негативних і небезпечних наслідків діабету.
Читайте також: Всім, хто хочете мати здорових дітей, варто відмовитися від цього напою
Лікарі кажуть, що завдяки своїм антисептичним та протизапальним властивостям склад ромашки протистоїть навантаженню на серце і дисбалансу цукру. Вони рекомендують пити настій з ромашки або ромашку у вигляді чаю регулярно. Пацієнтам з уже поставленим діагнозом ромашка дозволить зберегти зір, позбутися від ниркового пошкодження і нормалізувати роботу нервової системи. Також фармацевти планують випустити ліки на основі компонентів квітки.