
Багато продуктів перед вживанням прийнято мити. Однак, в деяких випадках, така звичка може нашкодити.
Вчені стверджують, що курку, м’ясо, яйця і гриби не можна мити перед приготуванням, так як це призводить до поширення бактерій і ряду інших негативних наслідків.
Курка
У сирій курці містяться шкідливі бактерії, зокрема, кампілобактер і сальмонела – два головних винуватця харчових отруєнь. Під час миття небезпечні мікроорганізми потраплять в воду і опиняться на ваших руках, а також в раковині. Кухарі радять відразу ж приступати до теплової обробки курячого м’яса – завдяки високій температурі всі мікроби загинуть.
Інше м’ясо і риба
Сиру рибу, як і курку, не слід мити перед приготуванням. Миття не усуне бактерії, а тільки допоможе їм поширитися по поверхнях раковини і кухонного столу.
Курячі яйця
Фахівці також радять відмовитися від миття магазинних яєць. На фабриці на них наносять речовину, яка блокує поширення бактерій і мікроорганізмів. Після миття захисний шар повністю змивається.
Гриби
Довго тримати гриби під водою або замочувати не можна. Завдяки пористій структурі печериці дуже добре вбирають воду, в результаті чого їх смак погіршується. Краще акуратно протріть їх вологим рушником.