7 перевірених способів навчитися менше їсти

Часто ми переїдаємо не через залежність від мучного або солодкого, а через неправильний підхід до вживання їжі. Наступні сім способів допоможуть змінити ставлення до їжі.

Думайте під час їжі

Потрібно навчитися усвідомлено підходити до того, що і як ви їсте. Уважно пережовуйте їжу, ретельно вибирайте продукти, з яких збираєтеся готувати. Під час їжі розкладайте вміст тарілки на інгредієнти, намагаючись зрозуміти, наскільки вони поєднуються. Деякі дієтологи навіть радять їсти паличками або лівою рукою (лівшам – правою). Це допоможе згодом зменшити порції.

Обіймайтеся

Згідно з останніми дослідженнями, обійми і поцілунки дуже приємні і корисні для нашого організму і загального самопочуття. Вся справа в гормоні окситоцині, який відповідає за наш обмін речовин і апетит.

Їжте в компанії

Дослідження в області психології говорять, що жінки схильні вживати менше їжі, якщо сидять в компанії людей, які їдять мало, або ж в компанії привабливих чоловіків.

Аромотерапія

Аромати заспокоюють нервову систему і попереджають переїдання, яке найчастіше виникає через стрес. Особливу увагу потрібно звернути на ваніль і м’яту – вони приглушують почуття голоду.

Рухайтеся

Доведено, що люди, які знаходяться постійно в русі, їдять в рази менше, ніж ті, хто постійно сидять. Справа в тому, що аеробні навантаження підвищують рівень цукру в крові, через що почуття голоду зменшується.

Їжте білкову їжу

Білок здатний уберегти від переїдання, так як допомагає надовго зберегти відчуття ситості. Особливо важливо, щоб білковою була їжа на сніданок.

Одягайтеся тепло

Організм витрачає величезну кількість енергії на обігрів тіла, саме тому взимку нам весь час хочеться їсти. Теплий одяг і комфортна температура в приміщенні позбавлять від необхідності заповнювати енергетичні запаси.

Поділись


Новини партнерів