Вчені розповіли про дієту довголіття, яка дозволить прожити на 20 років довше

Нова дієтична хитрість, заснована на дослідженнях процесу старіння організму, передбачає, що очікувана тривалість життя може бути збільшена на 20 років. Цей метод поєднує у собі кілька науково обґрунтованих заходів щодо збільшення тривалості життя.

Є незаперечні докази того, що дефіцит калорій убиває мільйони людей у ​​всьому світі щороку. Однак переїдання може бути настільки ж шкідливим для тривалості життя. У центрі уваги режиму харчування поєднуються кілька режимів, що пов’язані зі збільшенням тривалості життя. Експерти вважають, що це може збільшити тривалість життя на десятиліття.

Нове дослідження поєднало десятиліття досліджень різних дієтичних втручань, таких як обмеження калорій, та знання про користь для здоров’я різних груп продуктів харчування.

«Це пов’язано із величезним ефектом. Це може дозволити отримати 15-20-річні зміни в очікуваній тривалості життя. Основними компонентами дієти довголіття є достатнє обмеження калорій, щоб залишатися струнким, щоденний режим помірного харчування з обмеженням часу і кілька п’ятиденних циклів голодування щороку, а також продукти, які в основному переважають на рослинній дієті. Харчування можна розбити на план із шести кроків», – каже сімейний лікар Тетяна Захарова, коментуючи проведене дослідження.

Шість кроків наступні:

  • Дієта передбачає, що споживання калорій має бути обмежене, щоб підтримувати індекс маси тіла від 22 до 23 для чоловіків та від 21 до 22 для жінок.
  • По-друге, дієта повинна складатися в основному із цільного зерна, бобових та горіхів. Споживання м’яса має бути обмежене, щоб зменшити вплив амінокислоти метіоніну, але риба має бути включена в раціон.
  • Нерафіновані складні вуглеводи повинні становити від 45 до 60 відсотків калорій, від 10 до 15 відсотків білків рослинного походження повинні надходити з рослинних джерел, а від 25 до 35 відсотків жирів також мають бути рослинного походження.
  • Прийом їжі слід припинити як мінімум за три години до сну, після чого слідує період голодування до 12 годин.
  • Дієту, що імітує голодування, яка включає харчування на рослинній основі з низьким вмістом цукру, вуглеводів і калорій, але з високим вмістом жирів протягом п’яти днів на місяць, слід проводити кожні два-три місяці.
  • Споживання алкоголю також має бути помірним, рекомендується трохи більше п’яти одиниць на тиждень.
Поділись


Новини партнерів