Ніякої соломи: 5 способів допомогти волоссю пережити це літо

Модний колір волосся в 2020 році - основні тренди

Думаєте, тільки вам важко в спеку? А як щодо ваших локонів? Високі температури, сонце, морська і хлорована вода, вітер, пил, сухість і кондиціонери… Здається, за три місяці волосся проходить всі кола пекла. У цій статті ми розберемося, як зберегти і примножити його красу навіть під палючим сонцем.

Контролюємо вироблення шкірного сала

Проблема. Під впливом спеки і сонця сальні і потові залози активізуються. Шкіра голови стає жирною, а разом з нею і волосся. Воно швидше втрачає свіжий вигляд, а до кінця дня виглядає брудним.

Рішення. Очищайте не тільки волосся, але й шкіру голови. Раз в 10 днів робіть пілінг або наносьте скраб. Шампунь на літній період краще замінити: вибирайте баночки з позначкою «для жирного волосся», «освіжаючі». Останні містять м’яту, ментол та інші рослинні екстракти – вони нормалізують вироблення шкірного сала. І не забувайте, що гаряча вода під забороною: від неї сальні залози активізуються ще сильніше.

Регулярне зволоження

Проблема. Влітку волосся стає ламким і тьмяним, з’являються посічені кінчики. Морська і хлорована вода в басейні руйнують структуру волосся, а сонце висушує пасма.

Рішення. Чинимо так само, як і зі шкірою обличчя: регулярно зволожуємо. Найпростіше купити термальну воду і періодично зрошувати нею локони протягом дня. Не зайвим буде запастися і зволожуючими незмиваючими засобами – вони обволікають волосся, зберігаючи вологу всередині. Ламкі і сухі пасма допоможуть відновити колаген, кератин, протеїни шовку.

Захищаємо від сонця

Проблема. УФ-промені згубні не тільки для шкіри, але й для волосся, особливо якщо воно пофарбоване. Від сонячних ванн локони стають сухими і чутливими, втрачають блиск і колір.

Рішення. Не нехтуйте головними уборами, якщо плануєте увесь день провести на пляжі. Багато брендів випускають спеціальні лінійки з УФ-фільтрами, і ці засоби дійсно працюють. Перед виходом з будинку наносьте сонцезахисні спреї, вуалі або димки, а після цього використовуйте відновлюючі шампуні, кондиціонери і маски з позначкою «після сонця».

Позбавляємося від тьмяності

Проблема. Влітку волосся швидше стає брудним, це відбувається через активну роботу сальних залоз. Але буває і так, що ми самі посилюємо ефект «немитої шевелюри».

Рішення. Щільні важкі текстури залиште на зиму, на літо віддавайте перевагу легким зволожуючим спреям і флюїдам. Інший варіант – наносити засіб від середини до кінчиків, не зачіпаючи прикореневу зону. Так ви збережете свіжість укладання на тривалий час.

Міняємо звички

Проблема. До всього вищепереліченого може додатися лупа і навіть випадання волосся. Все тому, що влітку ми частіше експериментуємо з укладанням, миєму голову, фарбуємо, робимо завивку. Це добиває наші локони.

Рішення. Перестаньте сушити волосся феном і мучити його праскою, а вже якщо робите це, використовуйте термозахисний спрей. Ретельно перевірте склад всіх засобів для стайлінгу: на літо краще обирати лаки та муси без спирту. Якщо після вжитих заходів стан волосся залишає бажати кращого, спробуйте скоригувати догляд. Так, багато хто уникає засобів з силіконом. І дарма. Вони підтримують структуру пасом, обволікають волосся, зберігаючи його цілісність і додаючи блиску.

Поділись


Новини партнерів