Чи можуть засоби, якими ви давно користуєтесь, викликати алергію

На сьогоднішній день існує широкий вибір засобів для догляду за шкірою. Кожен з них містить безліч інгредієнтів. Деякі продукти можуть творити справжні дива, хоча на різних людях результати їх застосування можуть відрізнятись. Подібним чином після одних засобів у вас може з’явитись алергічна реакція, а після інших – ні, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Багатьом важко з’ясувати, що саме призводить до алергічної реакції. Вона може проявлятись через почервоніння, свербіж, набряк або будь-який інший побічний ефекту. Поширена думка, що продукти, якими ви користуєтесь роками, не можуть призвести до алергічної реакції. Але це неправда, розповідає дерматолог доктор Джусія Бхатія Сарін.

Доктор Бхатія каже: “Коли люди виявляють алергію на шкірі і їх просять припинити використання певного продукту, багато хто каже, що вони використовують цей продукт роками. Отже, це не він призводить до алергічної реакції. Це є дуже поширеною помилкою щодо алергії”.

Далі вона додає, що алергія може виникати протягом терміну від двох днів до кількох місяців і навіть років після використання продукту. Якщо продукт добре працює для вас, це не означає, що у вас ніколи не виникне алергічна реакція після використання цього продукту. Не повинно бути несподіванкою, якщо у вас з’являється алергічна реакція на продукти, які ви вже давно використовуєте.

Експертка наголошує, що найліпшим та найпростішим способом визначити, на що у вас виникла алергія є припинення використання продукту та спостереження за симптомами. Якщо ознаки алергії зникли, швидше за все, ви знайшли винуватця. Найчастіше алергії викликають фарби для волосся і певні ароматизатори.

Поділись


Новини партнерів