4 причини використовувати розмарин для догляду за волоссям

Розмарин використовують для поліпшення смаку та аромату страв. Але не всі знають, що ця запашна рослина може допомогти впоратися з випаданням волосся, прискорити його ріст і надати блиску, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Всі ми хочемо мати здорове та красиве волосся. І немає нічого ліпшого, ніж досягати цього за допомогою натуральних інгредієнтів. Розмарин – один із таких інгредієнтів. Він є різновидом трави, яка протягом століть була невід’ємною частиною середземноморської кухні. Він не тільки надає страві чудовий аромат, але також може підкреслити її смак. Також він може мати цілий ряд переваг для вашого волосся.

Листя та ефірну олію розмарину можна використовувати у процедурах з догляду за волоссям, вони не лише покращують приплив крові до шкіри голови, але й видаляють надлишок бруду та жиру, а також збільшує товщину волосся.

Ось 4 переваги, які вашому волоссю може забезпечити розмарин:

Він запобігає випаданню волосся. Відомо, що розмарин покращує кровообіг. Коли приплив крові до шкіри голови збільшується, це потенційно може зміцнити волосяні фолікули та зменшити їх випадання. Насправді, дослідження, опубліковане в американському PubMed Central, показало, що олія розмарину настільки ж ефективна у боротьбі з випаданням волосся, як і міноксидил – лікарський засіб, спеціально розроблений для боротьби з випадінням волосся. Отже, спробуйте включити його у свій режим догляду за волоссям.

Він посилює ріст волосся. Розмарин не тільки зменшує випадання волосся, але також може сприяти росту волосся завдяки своїй здатності підтримувати здорові нерви. Він містить карнозову кислоту, яка, як відомо, має лікувальну дію у разі пошкодження нервів. Дослідження показують, що розмарин може зіграти свою роль у стимулюванні росту волосся

Він запобігає передчасному посивінню. Розмарин має ефект затемнення волосся, а отже, якщо його регулярно застосовувати, він може запобігти передчасному посивінню. Ліпше ввести розмарин у режим догляду за волоссям до появи першої сивини, адже затемнити вже сиве волосся буде важче.

Він бореться з лупою. Протигрибкові властивості роблять розмарин ідеальним засобом для боротьби з лупою. Він не лише захищає шкіру голови від грибків, але також усуне надлишки жиру. Чиста шкіра голови знижує ризик появи лупи та зміцнює здоров’я волосся.

Поділись


Новини партнерів