Що таке гіалуронова кислота та переваги, які вона може запропонувати вашій шкірі

Гіалуронова кислота сьогодні є однією з найбільш обговорюваних тем у сфері догляду за шкірою. Багато хто прагне додати цей інгредієнт до своєї рутини з догляду за обличчям. На сьогоднішній день існує величезна кількість засобів по догляду за шкірою з вмістом гіалуронової кислоти. Та чи знали ви, що гіалуронова кислота – це речовина, що виробляється природним шляхом у вашому організмі? Основна її функція – підтримувати тканини у зволоженому стані. Різні фактори можуть впливати на рівень гіалуронової кислоти у вашому організмі, включаючи перебування на сонці, куріння, забруднення тощо. Старіння також зменшує кількість гіалуронової кислоти в шкірі, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.
Дерматолог доктор Рашмі Шетті розповіла, що вам потрібно знати про гіалуронову кислоту.
“Майже всі в наш час говорять про гіалуронову кислоту. Вона природно присутня у вашій шкірі разом з багатьма іншими складовими. І, можливо, чули про еластин і колаген, які є важливими частинами вашої шкіри. Вони роблять шкіру зволоженою та молодою”, – говорить дерматолог.

Далі вона додає, що так само, як еластин і колаген, гіалуронова кислота шкіри також змінюється з віком, і ваша шкіра починає виглядати тоншою.

Дослідження також показують, що гіалуронова кислота може зменшити зморшки та почервоніння. Також вона може зробити вашу шкіру більш гладенькою.

Щоб збільшити рівень гіалуронової кислоти у шкірі, доктор Шетті радить наступне:

  • Додайте в раціон харчові джерела гіалуронової кислоти – деякі продукти, такі як коренеплоди, цитрусові та листяна зелень, можуть забезпечити вас гіалуроновою кислотою.
  • Добавки – Ви також можете додати її у свій раціон у вигляді добавок. Але перш, ніж приймати будь-які добавки, консультуйтесь з лікарем.
  • Споживайте продукти з протизапальними властивостями – додайте до свого раціону продукти з протизапальними властивостями, щоб допомогти гіалуроновій кислоті працювати належним чином.
  • Сироватка з гіалуроновою кислотою – сироватки є найбільш популярними продуктами з гіалуроновою кислотою. Ви також повинні перевіряти наявність В5 або В6 у сироватці або застосовувати зволожуючий крем кожного разу, коли використовуєте сироватку.
  • Креми на водній основі з гіалуроновою кислотою – це ще один простий спосіб додати гіалуронову кислоту до свого догляду за шкірою.

Якщо після застосування гіалуронової кислоти ви відчули будь-який побічний ефект, ви маєте припинити її використання. Також перед використанням гіалуронової кислоти варто проконсультуватись із дерматологом.

Поділись


Новини партнерів